Čokoládová kůra je fantastická jako dárek i jako vánoční cukroví. Připravte ji s láskou a krásně zabalte. A uvidíte, že jedlé dárky jsou prostě top při každé příležitosti a na Vánoce obzvlášť. No a jelikož jde čokoládová kůra připravit i v nízkosacharidové variantě se zdravým lyofilizovaným ovocem a oříšky, tak se zavděčíte skutečně každému. Pokud nemáte ve své spíži raw kakaový prášek, můžete místo něj rozpustit vysokoprocentní čokoládu. Kokosového oleje pak přidejte méně.
- 1 hrnek raw kakaového prášku
- 1 hrnek rozehřátého kokosového oleje
- vhodné sladidlo
- lyofilizované ovoce, oříšky, semínka
Raw kakaový prášek přesypte přes jemné sítko a přidejte ohřátý kokosový olej. Pokud používáte sladidlo nebo cukr, je čas ho přidat. Vyšlehejte do hladké směsi a nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Směs musí být natolik hustá, aby na papíře držela tvar. Na čokoládu pokládejte ovoce, podle vašeho výběru a přidejte oříšky a semínka. Plech dejte do ledničky nebo do mrazáku na 2-4 hodiny zatuhnout.
Po kompletním zatvrdnutí směsi ji nalámejte nebo nakrájejte na požadované tvary a velikost. Pracujte rychle, protože čokoláda se může začít rozpouštět. Pokud chcete pravidelné tvary, nelijte směs na plech, ale do forem. Úhledně zabalte a někoho obdarujte. Dostane nevšední vánoční dárek, který zaručeně udělá radost.