Vánoční čokoládová kůra

Čokoládová kůra je fantastická jako dárek i jako vánoční cukroví. Připravte ji s láskou a krásně zabalte. A uvidíte, že jedlé dárky jsou prostě top při každé příležitosti a na Vánoce obzvlášť. No a jelikož jde čokoládová kůra připravit i v nízkosacharidové variantě se zdravým lyofilizovaným ovocem a oříšky, tak se zavděčíte skutečně každému. Pokud nemáte ve své spíži raw kakaový prášek, můžete místo něj rozpustit vysokoprocentní čokoládu. Kokosového oleje pak přidejte méně.

  • 1 hrnek raw kakaového prášku
  • 1 hrnek rozehřátého kokosového oleje
  • vhodné sladidlo
  • lyofilizované ovoce, oříšky, semínka

Raw kakaový prášek přesypte přes jemné sítko a přidejte ohřátý kokosový olej. Pokud používáte sladidlo nebo cukr, je čas ho přidat. Vyšlehejte do hladké směsi a nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Směs musí být natolik hustá, aby na papíře držela tvar. Na čokoládu pokládejte ovoce, podle vašeho výběru a přidejte oříšky a semínka. Plech dejte do ledničky nebo do mrazáku na 2-4 hodiny zatuhnout.

Po kompletním zatvrdnutí směsi ji nalámejte nebo nakrájejte na požadované tvary a velikost. Pracujte rychle, protože čokoláda se může začít rozpouštět. Pokud chcete pravidelné tvary, nelijte směs na plech, ale do forem. Úhledně zabalte a někoho obdarujte. Dostane nevšední vánoční dárek, který zaručeně udělá radost.

Užívejte si skvělý obsah i tady:
Categories: