Cizrna se špenátem

Delikátní vegetariánská nebo veganská večeře nebo příloha inspirovaná Španělskem. A opět plná vitamínů a minerálů a hotová za pár minutek. Vyzkoušejte jídlo plné antioxidantů, vlákniny a stopových prvků, které vás zasytí. Poslouží jako rychlý oběd nebo večeře a pro větší jedlíky jako příloha k čemukoli. Nevejde se vám sice do striktního keto nebo nízkosacharidového stravování, ale pokud máte ostatní sacharidy pod kontrolou nebo jste v udržovací fázi, tohle jídlo je ideální rychlovka. Hodí se také do krabičky na druhý den do práce nebo do školy – skvělé na ohřátí.

  • 1 pl olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • baby špenát
  • rajčatový protlak (nebo rozmixovaná rajčata)
  • namočená a uvařená cizrna (nebo z plechovky)
  • uzená paprika, drcený kmín, sezam

Na rozpálený olivový olej dejte cibuli a česnek a zarestujte. Přidejte uzenou papriku a drcený kmín a krátce na to rajčatový protlak a cizrnu. Nechte provařit a úplně nakonec přidejte špenát. Podávejte ozdobené sezamem.

Toto jídlo můžete servírovat jako samostatnou porci nebo přílohu.

Užívejte si skvělý obsah i tady:
Categories: