Delikátní vegetariánská nebo veganská večeře nebo příloha inspirovaná Španělskem. A opět plná vitamínů a minerálů a hotová za pár minutek. Vyzkoušejte jídlo plné antioxidantů, vlákniny a stopových prvků, které vás zasytí. Poslouží jako rychlý oběd nebo večeře a pro větší jedlíky jako příloha k čemukoli. Nevejde se vám sice do striktního keto nebo nízkosacharidového stravování, ale pokud máte ostatní sacharidy pod kontrolou nebo jste v udržovací fázi, tohle jídlo je ideální rychlovka. Hodí se také do krabičky na druhý den do práce nebo do školy – skvělé na ohřátí.
- 1 pl olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- baby špenát
- rajčatový protlak (nebo rozmixovaná rajčata)
- namočená a uvařená cizrna (nebo z plechovky)
- uzená paprika, drcený kmín, sezam
Na rozpálený olivový olej dejte cibuli a česnek a zarestujte. Přidejte uzenou papriku a drcený kmín a krátce na to rajčatový protlak a cizrnu. Nechte provařit a úplně nakonec přidejte špenát. Podávejte ozdobené sezamem.
Toto jídlo můžete servírovat jako samostatnou porci nebo přílohu.
Užívejte si skvělý obsah i tady: