Také milujete smaženou rýži? Hvězdu asijských bister, která je plná chutí a neuvěřitelně univerzální? Povýší každou zeleninu, i tu nejskromnější, na pochoutku a perfektně doplní oblíbený zdroj bílkovin. Ale co dělat, pokud preferujete keto nebo lowcarb (nízkosacharidové) stravování? Řešení existuje!
Základem našeho jídla je květák. Je jednoduchý na přípravu a ochotně přijme jakoukoli chuť díky svému neutrálnímu charakteru. Květák obsahuje velké množství vlákniny, bílkovin, draslíku, železa , vitamínu B6 a dalších látek. Květákovou rýži můžete udělat několika způsoby, z nichž tři nejjednodušší jsou popsány ve videu. Doporučuji vám zpracovat několik květáků najednou a rýži uchovávat v mrazáku v sáčcích bez přístupu vzduchu. Tak budete mít květákovou rýži pohodlně po ruce kdykoli, ať už se rozhodnete dělat smaženou rýži, pizzu nebo jinou pochoutku.
Ingredience:
- 1/2 cibule
- 1 lžíce kokosové nebo olivového oleje
- 1/2 hrnku žampionů
- směs zeleniny (výživové hodnoty se vztahují na 1/3 hrnku brokolice, 1/3 hrnku mrkve, 1/3 hrnku papriky)
- 1 hrnek květákové rýže
- 1/2 hrnku rajčatové passaty, mixovaných rajčat nebo menší množství protlaku
- sůl, pepř, chilli, asijské koření, jarní cibulka na ozdobu
Postup:
Na oleji orestujte cibulku, po pár minutách přidejte žampiony a pak postupně zeleninu od té nejtvrdší, po nejměkčí. Restujte jen na zkus. Poté přidejte květákovou rýži a restujte další 2 minuty. Poté přidejte rajčata, opět zarestujte a nakonec dochuťte. Nepřidávejte během přípravy na pánvi další olej ani vodu, aby se květáková rýže nerozvařila.
Smažená květáková rýže | 25g sacharidů | 15g tuků | 9g bílkovin | 293 kalorií |
Vítejte na cestě!
MOJI OBLÍBENÍ KUCHYŇŠTÍ POMOCNÍCI:
