Červené pesto

Nejběžnější je zelené pesto, které pochází z Itálie. Ale znáte i jeho červenou variantu? Tahle verze je kromě běžných ingrediencí nabitá bílkovinami, vlákninou a celou škálou vitamínů B díky lahůdkovému droždí. Pokud máte po ruce bazalku a nějaké oříšky, tak neváhejte a vyzkoušejte. Skvěle dochutí zeleninu, těstoviny, maso, pomazánky, slouží jako dip, zálivka do salátů nebo náhrada majonézy. Tohle pesto je ideální doplněk při grilování.

Ingredience:

  • 1 hrnek namočených nebo pražených mandlí
  • svazek bazalky
  • 1 hrnek sušených rajčat naložených v oleji
  • 1/3 hrnku oleje ze sušených rajčat (použijte nezánětlivý druh)
  • 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z poloviny citronu, sůl, pepř

Všechny ingredience rozmixujte a pesto uchovejte v lednici.

MOJI OBLÍBENÍ KUCHYŇŠTÍ POMOCNÍCI:

Deska, která neklouže a snadno se čistí:

Krájecí deska PRECIOSO

Nůžky, se kterými nakrájíte spoustu bylinek najednou na precizně stejné kousky:

Nůžky na bylinky PRESTO 20 cm

Nepostradatelné pro Kimchi, Kombuchu, kvašenou zeleninu, kysané zelí a vše fermentované:

Souprava pro kvašení TESCOMA DELLA CASA 5000 ml

Velmi snadný a čistý způsob, jak nastrouhat zázvor:

Třecí struhadlo na zázvor PRESTO

Servírování SUPER (BUDDHA) BOWLES:

Miska CREMA ø 14 cm

Ostrý nůž je základ:

Nůž kuchařský AZZA 16 cm

Neustále něco stírám!

Stěrka silikonová DELÍCIA 25 cm

Pečení jedině v silikonových formách bez zbytečností jako je pečící papír nebo vymazávání:

Forma na dort DELÍCIA SILICONE ø 28 cm

Jednoduchý mixér s příslušenstvím, který toho mnoho zvládne

Tyčový mixér PRESIDENT, s příslušenstvím

Nepostradatelnost pro špagety a spirály z cukety, mrkve a další zeleniny

Spiralizér HANDY, 3 čepele

Jednoduchá verze pro spirály:

Kráječ spirál GrandCHEF

Forma na muffiny, kterou nemusíte vymazávat:

Forma 12 muffinů DELÍCIA SiliconPRIME

Zavařovací skleničky v různých velkostech. Ideální na pesto nebo oříšková másla:

Zavařovací sklenice s klipem TESCOMA DELLA CASA 100 ml

Užívejte si skvělý obsah i tady:
Categories: